MAARSCHALKERWEERD & ZOON

 

Dť klank tussen hemel en aarde

 

 

DONATIES

BLOG

ORGELS

CLIPS

CONTACT

 

de cd-box 'Verborgen Parels van MichaŽl Maarschalkerweerd' is per 16 november 2017 uitverkocht

Activiteiten in het herdenkingsjaar 2015

In 2015 vond ter gelegenheid van het honderdste sterfjaar van Nederlands grootste orgelbouwer van rond 1900 het MichaŽl Maarschalkerweerd Herdenkingsjaar 2015 plaats met als motto ' klank tussen hemel en aarde'. Verspreid over het land vonden tenminste 225 activiteiten rond Maarschalkerweerd-orgels plaats, zoals orgelconcerten, orgelbespelingen, master classes en orgeltochten. Daarbij organiseerde de voor dit jaar in het leven geroepen Stichting 'MichaŽl Maarschalkerweerd Herdenkingsjaar 2015' zelf op 27 februari een feestelijk openingsconcert in de St. Catharinakathedraal te Utrecht met de onthulling van een gedenkteken voor het naastgelegen Museum Catharijneconvent, op 27 juni een Symposium in hetzelfde museum, op 6 november een bestuursconcert in de St. Willibrordkerk te Utrecht, op 21 november een groots slotevenement in de St. Jeroenkerk te Noordwijk, alsmede van juni tot na de kerstvakantie een tentoonstelling in de NicolaÔkerk te Utrecht en het Museum Elburg i.s.m. het Nationaal Orgelmuseum. In 2016 en 2017 werd in een eenmalige oplage van 500 de 4 CD-box 'Verborgen Parels van MichaŽl Maarschalkerweerd' geproduceerd, welke in vijf maanden was uitverkocht. Deze site geeft meer informatie over genoemde activiteiten; voor een gedetailleerd overzicht zie het jaarverslag 2015 op de pagina 'Stichting'.

DANK

Wij danken hartelijke alle sponsors, fondsen, musea, kerken, organisten, pastoors en pastores, dominees, kerkbesturen, vrijwilligers en persmedewerkers, die zich voor of achter de schermen hebben ingezet om het MichaŽl Maarschalkerweerd Herdenkingsjaar 2015 tot een groot succes te maken. (zie de menuoptie 'Sponsors + Dank')

De STICHTING

De Stichting ĎMichaŽl Maarschalkerweerd Herdenkingsjaar 2015' bestond uit Philip van den Berg, Cintha de Vreede en Ton Mulder, en is 28 juni 2014 opgericht met de volgende doelstelling: zorgdragen dat de orgels van MichaŽl Maarschalkerweerd gedurende 2015 op de cultuurhistorische en muzikale kaart van Nederland worden gezet en blijven staan. Omdat de in 2014 geformuleerde doelstellingen van de Stichting Michšel Maarschalkerweerd Herdenkingsjaar 2015 allen zijn behaald (zie beleidsplan en jaarverslagen hieronder) is Stichting Michšel Maarschalkerweerd Herdenkingsjaar 2015 per 31 december 2017 is ontbonden en per 15 januari 2018 opgeheven.

 

 

laatste wijziging: 2018feb21

 

© Stichting MichaŽl Maarschalkerweerd Herdenkingsjaar 2015